Jong Metropole Jong Metropole
Nieuws

Jong Metropole op Instagram!
10-07-2017
Jong Metropole is nu ook te vinden op Instagram! Volg ons via @jongmetropole en blijf op de hoogte.

Interview NJO-directeur Miranda van Drie
03-07-2017
Afgelopen week verscheen op de site van de Keep an Eye Foundation een leuk interview met directeur van het NJO Miranda van Drie over Jong Metropole. Jazz en klassiek komen samen, hoe werkt dat in de praktijk? "In het begin was het (...) aftasten: wat is dat voor volk?” Lees het hele interview hier.

Martin Fondse wint Buma Boy Edgar Prijs
23-06-2017
Vanmiddag werd bekend gemaakt dat pianist, componist en arrangeur Martin Fondse dit jaar de winnaar is van de Buma Boy Edgar Prijs, de belangrijkste jazzprijs van Nederland. Fondse was vorig jaar als dirigent, componist en arrangeur verbonden aan Jong Metropole. Van harte gefeliciteerd!

U kunt nú kaarten kopen
16-06-2017
De kaartverkoop van de NJO Muziekzomer is vandaag gestart, wat betekent dat u nu kaarten kunt kopen voor alle concerten van het Jong Metropole waarvan de toegang niet gratis is. Kijk hier voor meer informatie over de tournee van Jong Metropole en de kaartverkoop.

Christian Elsässer en Anton Goudsmit verlenen medewerking aan Jong Metropole 2017
08-05-2017
Dit seizoen staat het Jong Metropole onder leiding van het Duitse talent Christian Elsässer. Deze 33-jarige componist, pianist en dirigent sleepte al heel wat prijzen in de wacht voor zijn composities, werkte samen met grote namen als Vince Mendoza en het Metropole Orkest en geeft les aan de Hochschule für Musik und Theater in München.
Gitarist en componist Anton Goudsmit is solist deze zomer tijdens de tournee van Jong Metropole. Hij is momenteel als artistiek leider verbonden aan het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO).

Programma tournee definitief
29-04-2017
Het programma van de tournee is bekend. Deze zomer geeft het Jong Metropole vier concerten, verspreid door heel Nederland. Bezoek bijvoorbeeld een optreden in Voormalig Zendstation Radio Kootwijk tijdens de NJO Muziekzomer, in het fantastische Openluchttheater Caprera in Bloemendaal en in hartje Amsterdam tijdens het Grachtenfestival. De tournee wordt afgesloten in september tijdens de Open Studio Dagen in Hilversum. Als 'voorafje' kunt u tijdens de NJO Muziekzomer een openbare repetitie bezoeken in Theater Orpheus in Apeldoorn. Bezoek voor meer informatie onze tourneepagina.

De audities zijn gestart!
06-04-2017
Komende zomer kun je weer genieten van de jonge talenten van het Jong Metropole. De audities voor dit seizoen zijn vandaag van start gegaan in Amsterdam, de harpen, violen en fluiten zetten hun beste beentje voor!

Prins Bernhard Cultuurfonds maakt filmpje over Jong Metropole
16-11-2016
Het Prins Bernhard Cultuurfonds, dat samen met Keep an Eye Foundation Jong Metropole ondersteunt, heeft een leuk filmpje van precies een minuut over ons orkest gemaakt. De moeite van het kijken zeker waard! U vindt het filmpje hier.

Rogier Hornman wint Keep an Eye Outstanding Talent Award
04-09-2016
Zojuist is bekend geworden dat cellist Rogier Hornman de winnaar is van de Keep an Eye Outstanding Talent Award. Deze award is onderdeel van het initiatief Jong Metropole, dat de muziekwerelden van klassieke en lichte muziek samenbrengt. Rogier Hornman heeft zich in de groep het meest onderscheiden als verbinder tussen deze werelden en ontving daarom een sculptuur en een op maat gemaakt prijzenpakket tijdens het laatste concert van Jong Metropole (lichting 2016) tijdens de Open Studio Dagen in Hilversum. Wij feliciteren Rogier van harte met het winnen van de Keep an Eye Outstanding Talent Award!> Lees meer

Zacharias S. Falkenberg wint allereerste Rogier van Otterloo Award
09-08-2016
De jonge Duits-Hongkongse componist en orkestleider Zacharias S. Falkenberg ontving op zondag 7 augustus de allereerste Rogier van Otterloo Award. De stimuleringsprijs, vernoemd naar de legendarische arrangeur en dirigent, bestaat uit een op maat gemaakt prijzenpakket met daarin bijvoorbeeld een samenwerking met het Metropole Orkest, de mogelijkheid om lessen te volgen bij een muzikaal voorbeeld en een compositieopdracht voor het Jong Metropole-project van 2017. De uitreiking vond plaats in het Voormalig Zendstation Radio Kootwijk. > Lees meer

Bekendmaking genomineerden Rogier van Otterloo Award
10-06-2016
Drie jonge makers die opereren in het boeiende gebied tussen klassieke muziek en lichte muziek zijn genomineerd voor de allereerste Rogier van Otterloo Award. Het gaat om Zacharias S. Falkenberg, Morris Kliphuis en Jesse Passenier. De stimuleringsprijs, vernoemd naar de legendarische dirigent en componist, is onderdeel van het project Jong Metropole, een samenwerking van het NJO: Nationaal Jeugd Orkest, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en het Metropole Orkest. > Lees meer

Kick-off Jong Metropole voor opkomende talenten!
11-01-2016
Afgelopen zaterdag vond de kick-off plaats van Jong Metropole. Een unieke samenwerking tussen het Metropole Orkest, het NJO (Nationaal Jeugd Orkest) en het NJJO (Nationaal Jeugd Jazz Orkest) met als doel jonge, getalenteerde musici uit de klassieke en de lichte muziek voor te bereiden op een professionele carrière. In Jong Metropole wordt het beste van verschillende muziekwerelden samengebracht: het excellente spel uit de klassieke strijkerstraditie met swing, improvisatie en timing vanuit de jazztraditie. Het initiatief is mogelijk gemaakt dankzij een jaarlijkse bijdrage van €125.000 van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Keep an Eye Foundation.